Het verhaal van Dreamcatchers

In oktober 2016 is Dreamcatchers opgericht als onderdeel van het traineeship ‘Verbeter de Wereld’. In 4 maanden moest een maatschappelijk relevant project worden opgezet. Daaruit is Dreamcatchers ontstaan. Op 4 oktober 2017 schreef Dreamcatchers zich als officiële stichting in bij de Kamer van Koophandel. Stichting Dreamcatchers Nederland was een feit!

Sinds januari 2019 organiseren we samen met een netwerk van vrijwilligers individuele Droomdagen voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond.

Missie en visie

Het is onze missie dat mensen met een vluchtelingenachtergrond zich aangesloten voelen bij de Nederlandse samenleving. Dit willen wij bereiken door samen met deze mensen verbinding te zoeken met anderen in Nederland.

Jaarverslagen

Benieuwd wat er in het verleden voor moois is neergezet door de stichting en haar vrijwilligers? Bekijk onze jaarverslagen!

2020 | 2019

Op 4 oktober 2017 is Stichting Dreamcatchers Nederland een feit!

Over onze oprichters

Mariska is naast dat ze begaan is met mensen, vooral heel erg slim. Ze spreekt vloeiend meerdere talen, waaronder Frans, is altijd bezig om nieuwe dingen te leren en kan wakker worden gemaakt voor een goed literair boek. Toen zij als professional hielp expats naar Nederland te verhuizen, zag ze dagelijks het verschil tussen de ontvangst van expats en van vluchtelingen. Zij is dan ook heel ambitieus om hier verandering in te brengen. Haar doorzettingsvermogen, lef en leiderschapskwaliteiten zijn van groot belang voor Stichting Dreamcatchers Nederland.

Mariska’s persoonlijke droom:
De kloof tussen Nederlanders en nieuwkomers overbruggen.

Ella houdt ontzettend van nieuwe mensen ontmoeten, verhalen en ervaringen uitwisselen en samen avonturen beleven. In haar werk als freelance vertaler, ondertitelaar en communicatiemedewerker, is ze altijd zo veel mogelijk op zoek naar klussen met een maatschappelijke relevantie. Ze heeft altijd sterk het gevoel “dat ze het ergens voor wil doen”. Een eigen stichting opzetten was daarom een heel logische stap. In haar vrije tijd is ze veel bezig met hardlopen, reizen en doet ze de meest ingewikkelde legpuzzels.

Ella’s persoonlijke droom:
Dat we als mensen minder oordelen, meer in gesprek gaan en meer samen genieten.