Haren knippen in AZC Rijswijk

haircutVorige week maandag is Nanna van Nanna Hairstyle on the Road langs geweest bij het AZC Rijswijk om 8 vrouwen te verwennen met een kappersbehandeling. Na afloop heeft ze een leuk stukje geschreven over haar ervaringen. We willen Nanna enorm bedanken! De vrouwen liepen weer met prachtig geknipte haren de kamer uit.

 

Maandagmorgen vertrek ik richting het AZC in Rijswijk. Voor Dreamcatchers mag ik 8 vrouwen blij gaan maken met een nieuwe haircut.
Op het terrein aangekomen zie ik allemaal grijze containerachtige blok woningen.
Kindjes spelen en rennen buiten. Ik voel de energie en besef nu pas hoeveel verhalen hier eigenlijk samen komen. Bijzonder, hier te mogen zijn. Spannend ook.
Ik ben nieuwsgierig naar de mensen. Uit welk land zouden ze komen? Ik zet mijn spulletjes klaar in een lokaaltje en ik kan zelf thee zetten. De mensen schijnen een ander tijdsbesef te hebben dus ik moet nog even wachten. Ik zet een vrolijk muziekje op. Langzaam druppelen de vrouwen schoorvoetend binnen, ze spreken allemaal geen woord Engels dus we moeten het doen met gebarentaal. Uiteindelijk is het gelukt om iedereen te voorzien van nieuwe frisse haartjes. Het was een gezellige middag en ik ben dankbaar dat ik deze mensen een beetje blij heb kunnen maken vandaag.

Geef een reactie

Sluit Menu