Sociaal netwerk en vriendschap voor vrouwelijke nieuwkomers

Stichting Dreamcatchers Nederland vindt het belangrijk dat vrouwen met een vluchtelingenachtergrond in Nederland zich hier thuis voelen en een warm, duurzaam netwerk opbouwen. Daarom organiseren we samen met een netwerk van vrijwilligers ‘droomdagen’ voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond. De hoofdactiviteit van deze dag speelt in op een persoonlijke wens van de ‘droomvrouw’. Dit kan een leuk dagje uit zijn of juist gericht op praktische vaardigheden of de toekomst.

Op basis van het ‘pay-it-forward’ principe kan de vrouw na haar eigen droomdag een dag voor een ander organiseren in een nieuw groepje vrijwilligers. Hiermee treedt ze toe tot een warm collectief dat anderen graag in het zonnetje zet en het leuk vindt om met elkaar samen te komen om dit mogelijk te maken. Zo helpen we met het uitbreiden van een sociaal netwerk en meer in contact komen – en blijven – met mensen in Nederland van allerlei achtergronden!Toekomstige Droomdagen

We zijn altijd op zoek naar mensen om ons te ondersteunen in het faciliteren van droomdagen.Vrijwilligers gezocht!

Als vrijwilliger droomgroep organiseren jij en een groep van 6 tot 10 vrijwilligers bestaande uit Nederlanders en nieuwkomers een droomdag voor een vrouw met een vluchtelingenachtergrond. Gedurende 1 à 2 maanden kom je minimaal 4 keer bij elkaar om de droomdag te organiseren en ben je ook aanwezig op de droomdag zelf.

Over ons

Het is onze missie dat mensen met een vluchtelingenachtergrond zich aangesloten voelen bij de Nederlandse samenleving. Dit willen wij bereiken door samen met deze mensen verbinding te zoeken met anderen in Nederland.